keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Barcelona part. 2


Tosiaan sen parin viikon aikana minkä Barcelonassa vietin, ehdittiin tehdä ja nähdä Jaden kanssa paljon. Jade oli ottanut koulusta vapaata kahdeksi viikoksi sopivasti, joten aikaa oli tuplasti enemmän kuin mitä alunperin olin kuvitellut. 


Lempipaikoiksi Barcelonassa syntyi Barcelonetan ranta ja Mar bellan skeittiparkki, meillä oli hyvät eturivin paikat, kun parkki oli täynnä ammattiskeittaajia silloin muutamina kertoina kun siellä käytiin. Lempiravintolaksi tuli La fianna, mistä löytyi tosi hyviä paikallisia ruokia halvalla.
Isä olis varmaan ollut tyytyväinen kun olis nähnyt kuinka paljon kierreltiin kaikissa nähtävyyksissä ja kulttuuripaikoissa :D Mä ihastuin toden teolla noihin Antoni Gaudin suunnittelemiin paikkoihin Sagrada Familiaan ja Park Güellin puistoon. Gaudin jälki näkyi katukuvassakin vahvasti, nimittäin monet kadut olivat päällystetty kukkaisella kuviolla minkä Gaudi on suunnitellut. Olisin voinut varsinkin Park Güellissa tuijotella pieniä yksityiskohtia monta tuntia jos aikamäärä ei olisi ollut rajallinen:D Ainoat miinukset mitkä suosittuihin turistikohteisiin tuli,  paikkoihin joutui jonottamaan jopa tunteja ja ruokapaikat turistipaikkojen ympärillä olivat surkeita, Park Güellin vieressä olevassa ravintolassa söimme lämmitettyjä pakastepitsoja kalliilla hinnalla:D tyhmät turistit!
Vaikka Barcelonassa käy todella paljon turisteja, eivät paikalliset espanjalaiset osanneet kommunikoida englannin välityksellä ollenkaan. Kävimme Jaden kanssa hänen paikallisten kavereiden luona, missä ihmiset olivat todella ihania ja lämpimiä ja keskustelinkin heidän kanssaan Jaden tulkkauksen välityksellä, mutta hassua oli silti etteivät he ymmärtäneet englantia sanaakaan. Eräskin tyttö oli aivan ymmällään ja pyysi tulkkausta kun sanoin hänelle "nice to meet you", ymmärrän jos Suomessa ei ihmiset osaa puhua englantia koska täällä ei paljoakaan turisteja käy, mutta Barcelonassa jotenkin luulisi edes smalltalkin sujuvan :D Onneksi tutustuimme myös ikäisiimme, jotka olivat matkustaneet paljon ja heidän englanti oli samalla tasolla kanssamme. Se lämpö ja ystävällisyys mikä ihmisissä huokui oli jotenkin koskettavaa, ihmiset kun kuulivat että olen parin viikon reissulla, monet tarjoutuivat esittelemään koko kaupungin minulle vuoria myöten. Jotenkin itselle tosi uutta, sillä omalla kohdallani jos tapaisin Helsingissä esimerkiksi puolalaisen tytön joka on pienellä visiitillä, en ehkä tulisi edes ajatelleeksi, että haluisikohan hän nähdä kanssani kaupungin Tuomiokirkosta Suomenlinnaan. Tutustuin muutamaan todella inspiroivaan ikäiseeni nuoreen, joiden elämänhalu ja -ilo tarttui muhunkin! He tekivät juuri niitä asioita mitä halusivat välittämättä muiden ja yhteiskunnan odotuksista ja paineista. Opin heistä paljon, vaikka he eivät sitä huomanneetkaan.

19 kommenttia:

  1. no huhhuh kuinka upeita kuvia!! ja upee oot säkin :--)

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa kyllä upealta reissulta! :) Tosi kauniin näköstä, pakko itsekkin joskus päästä Barcelonaan!! Haha, mua alkoi kiinnostaa noi nuoret, joista huokui elämänilo, millälailla sen huomasit heistä ja mm. mitä asioita he teki mitä just halusivatki? 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esimerkiksi he harrastivat kaikkea; urheilusta taiteeseen ja eräskin oli tehnyt harrastuksistaan itselleen ammatin ja opiskeli taidealalla yliopistossa, vaikka myönsi tietävänsä ettei pakosti tule saamaan siltä alalta ikinä töitä koska työllistyminen vaikeaa taidealalla, mutta silti haluaa mielummin rikastuttaa itseään kokemuksilla alalta mistä hän nauttii kuin pakkopullana jostain alalta mistä varmasti saisi töitä. Hahah tosi epäselvä vastaus ;D ja elämänilo jotenkin vain huokui niissä keskusteluissa mitä käytiin :)

      Poista
  3. Ihan uskomattoman hienoja kuvia!

    VastaaPoista
  4. siis miten nää kuvat on muokattu? :) jos muokkaat sillä vscoam jutskalla niin miten siirrät kuvat eka kännykkään ja takas että laatu ei kärsi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kaikki muokattu picasalla ja/tai photoscapella :) vscolla joskus kun jaksan muokkailla niin laitan ne bluetoothin kautta läppäristä puhelimeen ja sitten puhelimesta takas bluetoothin kautta niin laatu pysyy samana :)

      Poista
  5. Upeita kuvia :) Minäkin tahdon Barcelonaan! :c

    VastaaPoista
  6. ootsä lopettanu bloggaamisen? :d

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Een sinänsä, nyt vaa ollu hiljasta ja tulee olemaan kirjotusten takia:)

      Poista
  7. Pääseekö jostain vielä lukemaan sun opistoaikaista blogia? Kiinnostais hirveenä! Jos ei niin haluisitko tehä jonku postauksen niiltä ajoilta ja kertoo mitä mieltä oot siitä vuodesta ja hyvät ja huonot puolet yms?:-)
    Sun blogi on kiva, harmi ettet enää päivittele niin usein!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei valitettavasti, joskus sähläsin tän bloginkans urakalla ja kaikki vanhat postaukset poistu :/ En varmaan tuu postausta tekemään mutta voin tähän listata niitä:-)

      Hyviä puolia; oon tosi seurallinen luonteeltani ja kaipaan paljon ihmisiä mun ympärille mikä toteutu hyvin kun parhaat kaverit oli koko ajan lähellä. Opistossa oli semmonen tylypahkamainen koulumeininki ja hauskimmat hetket tuli niistä kun kavereidenkans rikottiin sääntöjä sekä nukuttiin päivät ja valvottiin yöt.. Paljon tekemistä - ei todellakaan päässyt pitkästymään. Oon aina asunut espoossa niin oli kivaa muuttaa kaupunkiin jossa ei ollut opiston lisäksi melkeen muuta kuin citymarket:D. Sai kavereita ympäri suomea. Lähes kaikkiin oli helppo tutustua, koska oli omanlainen "yhteenkuuluvuuden tunne". Mulla oli opiston aikaan ja sitä ennen tosi murrosikänen teinivaihe päällä, jolloin oli ihanaa muuttaa pois kotoa, saada itsenäistyä rauhassa ja olla ilman vanhempia lähes koko ajan, sillä ketkään ei tuntunu siinä iässä yhtä ärsyttäviltä:D. Se vuos meni oikeestaan kavereiden kans hengaillessa.

      Huonoja puolia;
      Tuli lisävuosi luokioon. Olin yläasteella ahkera koulussa ja sain hyviä numeroita, mutta opistossa kun voi olla vuoden tekemättä mitään, ainakin ite laiskistuin lukion suhteen tosi paljon. Niin paljon ihmisiä samassa paikassa 24/7 toi ikävänä lisänä ainakin tytöille draamaa jonkun verran. Ruokailutottumukset meni ihan päälaelleen, tuntu että koko ajan oli ruokailu, ei siis ole legenda että opistossa lihoaa... Muilla ei välttämättä ole tämmöistä kokemusta, mutta myöhemmin tuntui että opistossa jotenkin kulki niin massan mukana että unohti hetkeksi omat harrastukset ja jutut.

      Ei varmaan mitään hirveän uutta tietoa, mutta toivottavasti ees jotain apua :D Vaikka vuosi oli tosi mukava ja tapahtumarikas, en tiedä menisinkö ollenkaan jos voisin nyt valita.

      Kiitos, alan päivittelemään lisää, kun ulkona on semmonen ilma että kamera ei kuole pakkasesta:))

      Poista
  8. Annaa!! Käyn aina tasasin väliajoin tarkistamassa et ootko kirjotellu mut ei oo postauksia kuulunu😣 sitä ootellessa ja iso hali siulle 😊
    Terv. Salainen ihailijasi 😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana sinä kiitos piristävästä kommentista <3 hei mä voisin tän kommentin innoittamana tehdä uuden postauksen piakkoin!! Iso hali sinnekkin <3

      Poista

© Arttu Mustonen